پودر گوجه يكي از بهترين روشها براي ذخيره گوجهها براي فصول ديگر است و وقتي كه گوجهها تازه و در فصل خود هستند ميتوان مقدار زيادي از آنها را خريد و پودر گوجه درست كرد به اين ترتيب ديگر خراب نميشوند. پودر گوجه فرنگي خشك شده بسيار خوش طعم و فوق العاده مفيد است كه بخاطر استفاده چند گانه از آن است.
پودر گوجه از گوجه فرنگي خشك شده به دست ميآيد بنابراين ميتوان آن را تبديل به پودر كرد. پودر گوجه فرنگي را ميتوان به عنوان يك چاشني براي خورش مرغ، سس مايونز، انواع سوپ يا شكل خرد شده آن را به عنوان يك تزئين عالي براي سالاد يا سوپهاي گرم استفاده كرد و همچنين مقداري آب را با آن مخلوط كرد تا سوپ گوجه فوري به دست آيد. شما ميتوانيد حتي مقداري از آن را به ادويههايي همچون زنجبيل، نمك، فلفل، پياز و سير اضافه كرده و با هم پودر كنيد تا يك ادويه شيرين و خوش طعم داشته باشيد. يكي از راههاي افزودن رنگ به ادويهها در واقع همين پودر گوجه است.
پودر گوجه راه حلي عالي براي رساندن قويترين طعمهاي گوجه فرنگي در خارج از فصلشان است. سه راه براي تبديل گوجه فرنگي به پودر وجود دارد، ميتوانيد آنها را ورقه كرده در دستگاه خشك كن بگذاريد يا گوجههاي ورقه شده را با مقداري روغن زيتون آغشته كرده و در فر بگذاريد، مزيت استفاده از فر اين است كه ميتوانيد هر وقت با دستگاهتان كار داريد بخشي از آن را به گوجه خشك كردن اختصاص دهيد و در باقي فضاي دستگاه غذا يا نان و شيريني خود را بپزيد. يا اگر هيچكدام از اين وسايل را نداريد مي توانيد خيلي راحت آنها را زير آفتاب بگذاريد و چند روز اجازه دهيد زير آفتاب بمانند تا از نيروي طبيعت براي خشك كردن آنها بهره بگيريد.
دستگاه خشك كن يك دستگاه تخصصي است كه صرفا براي خشك كردن انواع ميوه و سبزي بكار ميرود و بهترين انتخاب است. براي استفاده از فر كافي ست كه پس از قرار دادن مواد در آن، حرارت را روي حداقل بگذاريد و پس از چند ساعت گوجه شما خشك ميشود.
شما ميتوانيد گوجههاي خشك شده را بدون پودر كردن تا چندين ماه نگه داريد اما اگر قصد داريد آنها را پودر كنيد، ميتوانيد آنها را در غذاساز يا آسياب بگذاريد تا پودر و يك دست شوند. گوجه خشك شده را در ظرفي در دار در فريزر نگه داريد يا اگر آنها را خيلي خوب خشك كرده باشيد ميتوانيد آنها را در شيشه در دار بگذاريد و فقط در كابينت آشپزخانه يا قفسه مواد غذايي خشك بگذاريد.
طرز تهيه پودر گوجه در دستگاه خشك كن
ابتدا با انتخاب گوجه شروع كنيد. گوجه فرنگي بهترين نوع گوجه براي خشك كردن اما گوجههاي ديگر هم بد نيستند.
گوجهها را بشوييد.
انتهاي گوجه را با چاقو بكنيد.
گوجهها را ورقه ورقه كنيد.
شما ميتوانيد از هر نوع گوجهاي با هر اندازهاي استفاده كنيد حتي گوجه انگوري و گيلاسي.
گوجههاي ورقه شده را روي سينيهاي دستگاه خشك كن بگذاريد.
دماي دستگاه خشك كن را روي ۱۲۵ درجه فارنهايت بگذاريد كه مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان ميبرد اگر آنها را روي ۱۳۵ درجه بگذاريد معمولا ۸ ساعت زمان ميبرد اما در كل زمان خشك شدن بستگي به نوع گوجه هم دارد.
اينجا به نظر ميرسد كه گوجهها خشك شدهاند.
در اين موقع گوجهها كاملا خشك هستند و ميتوانيد آنها را در آسياب برقي بريزيد و پودر گوجه درست كنيد. شما ميتوانيد اين گوجهها را در سوپ، خورش يا سس ماكاروني و برنج بريزيد. شما ميتوانيد گوجهها را بدون پودر كردن در ظرفي در دار در قفسه مواد غذايي بگذاريد.
اگر مقداري گوجه له و داغون داريد كه ظاهر مناسبي ندارند و نميتوانيد آنها را با چاقو ورقه ورقه كنيد ميتوانيد آنها را به شيوه زير تبديل به پودر گوجه كنيد.
گوجهها را تميز بشوييد.
آنها را در دستگاه مخلوط كن بريزيد و خوب پوره و له كنيد.
از آنجايي كه نميتوان مايع پوره گوجه را روي سيني دستگاه خشك كن گذاشت، چند سيني ميوه را روي صفحات دستگاه خشك كن بگذاريد.
سينيها را پر كنيد
دستگاه خشك كن را روشن كنيد.
پوره هاي گوجه تبديل به ورقههاي خشك خواهند شد.
بايد به اين شكل باشند.
صفحههاي خشك شده را تكه تكه كنيد و آنها را در دستگاه آسياب يا يك غذاساز قوي بگذاريد.
فروش پودر گوجه
طرز تهيه پودر گوجه در فر
مواد لازم
- گوجه گيلاسي يا گوجه فرنگي
- روغن زيتون يا روغن مايع ديگر (حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري)
- نمك درياي درشت براي طعم دهي
- فلفل خرد شده براي مزه
- گياهان معطر (اختياري)
دستورالعمل
فر را روي پايينترين دما تنظيم كنيد.
گوجهها را شسته و خشك كنيد.
آنها را به دو نيم كنيد (گوجه گيلاسي). گوجه درشت را چهار قسمت يا ورقه ورقه كنيد.
در يك كاسه گوجهها را با مقدار مناسبي از روغن زيتون (يا روغن دلخواه)، نمك و فلفل آغشته كنيد.
گوجهها را از سمت برش زده روي كاغذ داخل سيني قرار دهيد.
آنها را در فر از قبل گرم شده قرار دهيد و اجازه دهيد به مدت ۴ ساعت بمانند تا خشك شوند.
شما ميتوانيد پوست گوجهها را هم در فر خشك كنيد به اين صورت كه در زير بيان ميشود.
فر را تا ۱۱۰ درجه سانتي گراد گرم كنيد.
يك سيني را كاغذ گرفته و روي آن كمي روغن بزنيد.
پوستهاي گوجه را روي سيني پهن كنيد تا كمي به روغن آغشته شوند و با فاصله بگذاريد.
سيني را در فر بگذاريد بماند تا زماني كه تغيير رنگ داده و قرمز شوند. اين حدود ۴۰ تا ۵۰ دقيقه زمان ميبرد. در اواسط زمان آنها يعني پس از ۲۰ دقيقه سيني را درآورده و پوستهاي گوجه را برگردانيد تا دو طرف آن خشك شوند.
گوجه خشك شده را از فر درآوريد و بگذاريد خنك شوند.
آنها را در آسياب قهوه بريزيد تا پودر شوند.
طرز تهيه پودر گوجه در آفتاب
مواد لازم
- گوجه تازه ۳ كيلو
- ۱ پيمانه فلفل چيلي تازه دانه گرفته
- ۳ عدد فلفل هندي
- سيني يا هر ظرف تميز مسطح براي خشك كردن
- نمك (اختياري)
دستورالعمل
گوجهها و فلفلها را خوب بشوييد و ساقه آنها را جدا كنيد.
گوجهها را به صورت ورقههايي با ضخامت ۱ اينچ درآوريد و آنها را روي سيني يا ظرف صاف و مسطح، پهن كنيد.
گوجهها را پهن كنيد طوري كه از هم فاصله داشته باشند و روي هم نباشند.
سيني را در آفتابيترين نقطه نگه داريد تا زماني كه كاملا خشك شوند كه اين كار چند روز وقت ميگيرد.
اگر متوجه شديد در آن فضا، حشرات و بخصوص حشرات بالدار وجود دارند، ميتوانيد روي آنها تور بگذاريد.
بعد از خشك شدن گوجهها تا دو روز نرم و منعطف هستند، براي برداشتن آنها عجله نكنيد آنها هنوز مقداري رطوبت دارند. شما ميتوانيد ورقههاي گوجه را وارونه كنيد تا فرايند خشك شدن سريعتر و بهتر انجام بگيرد.
وقتي گوجه خشك و شكننده هستند به معناي اين است كه رطوبت آنها بطور كامل از بين رفته است. در اين زمان ميتوانيد گوجهها را برداريد و آنها را پودر كنيد.
براي پودر كردن آنها، گوجهها و فلفلها را با هم در دستگاه آسياب قهوه بريزيد و با هم پودر كنيد.
روشهاي استفاده از پودر گوجه
رب گوجه: فقط يك قاشق يا دو قاشق رب گوجه نياز داريد؟ در قوطي را باز نكنيد. ۲ سهم پودر گوجه را با يك سهم آب مخلوط كنيد تا به اندازهاي كه نياز داريد رب گوجه درست كنيد. به اين ترتيب: ۲ قاشق غذاخوري پودر گوجه + ۱ قاشق غذاخوري آب داغ + نمك براي مزه
سس گوجه: ۱/۴ پيمانه پودر گوجه + ۱/۲ پيمانه آب داغ + نمك براي طعم
سس پيتزا: ۱/۲ پيمانه پودر گوجه + ۱ تا ۱ و ۱/۲ پيمانه آب را در يك ماهيتابه مخلوط كنيد. آن را به نقطه جوش برسانيد، دما را كاهش دهيد و ۱/۲ قاشق چايخوري از هر كدام از پودرهاي سير، آويشن، ريحان به علاوه كمي نمك به آن اضافه كنيد. ۱ قاشق چايخوري شكر براي اسيديته به آن اضافه كنيد و بهم بزنيد تا زماني كه سس غليظ شود.
آب گوجه: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري پودر گوجه + ۱ ليوان آب
سوپ گوجه: ۱/۲ پيمانه پودر گوجه + ۱ پيمانه آب
ترجمه و تاليف اختصاصي توسط مجله قرمز
___________________________________________________________________________________
فلفل پاپريكا به شكل تجاري در كشورهاي اسپانيا، اروپاي مركزي، جنوب آفريقا، و ايالات متحده وجود دارد ولي مجارستان با 8000 هكتار سطح زير كشت شناخته شده ترين توليد كنندهي پاپريكا در جهان است.
بسياري از مورخين غذا بر اين باورند كه تركها و بلغاريهاي امپراطوري عثماني در قرن شانزدهم ميلادي پاپريكا را وارد مجارستان كردند. كالوسكا و سزگد(دو شهر در مجارستان) مراكز اصلي توليد پاپريكا به شمار ميآيند. هنگامي كه ميوههاي پاپريكا را ميچينند، آنها را در گونيهاي روزنهدار استوانهاي باريك و بلند قرار ميدهند طوريكه خيلي روي هم فشرده نشوند و بمدت 3 تا 4 هفته رها ميكنند تا كمي خشك شود. سپس آنها را شسته، كامل خشك كرده، خرد كرده و سرانجام آسياب ميكنند و از آن پودر درست ميكنند. آسيابان مقدار متناسبي از تخم فلفل را با ميوهي فلفل جهت آسياب كردن مخلوط ميكند تا ميزان تندي و رنگ مطلوب پاپريكا بدست بيايد. در حين آسياب كردن، فلفلهاي خرد شده را حرارت ميدهند تا روغن تخم فلفل خارج شود تا بر روي رنگدانههاي ميوه نشسته تا رنگ مطلوب پاپريكا شكل بگيرد. رنگ پاپريكا تاثيري بر تندي آن ندارد. پاپريكاي قرمز روشن ميتواند تند يا شيرين باشد. بطور كلي، پاپريكاهاي بيكيفيتتر، قرمز كم رنگ و متمايل به قهوهاي مزهي تند دارند. حرارت موجب كارامليزه شدن تدريجي قند طبيعي ميوهي فلفل شده كه بر مزه و بوي آن تاثير ميگذارد. در حين اين فرآيند چنانچه فلفل بيش از حد حرارت ببيند، ميسوزد. و چنانچه به اندازهي كافي حرارت نبيند، رطوبت آن به اندازهي كافي خارج نشده كه اين خود بر روي مزه و رنگ پاپريكا تاثير ميگذارد. رطوبت مناسب پاپريكا 8 درصد است. تنها ميوههاي آسيب نديده و سالم كه زير يكسال هستند براي توليد پاپريكاي درجه يك مجارستاني استفاده ميشود.
پاپريكا كه يكي از ادويه هاي مجارستاني مي باشد از ادويه هاي محبوب در بين آشپزهاي ايراني مي باشد كه موجب خوش عطر شدن غذا ميشود.پس از خرد كردن فلفل دلمه قرمز و خشك كردن آن در دستگاه خشك كن آن را آسياب ميكنيم و خدمت شما عزيزان عرضه ميكنيم.
موارد مصرف فلفل پاپريكا:
از گياه پاپريكا مي توانيد در تهيه سالاد و انواع غذاها استفاده كنيد اين گياه مفيد داراي كلروفيل، ويتامين p وويتامين k مي باشد كه ويتامين k يكي از بهترين داروها براي رفع خونريزي و انعقاد است.
پاپريكا تحريك كننده ترشحات معده اي بوده و سوء هاضمه را به خوبي از بين مي برد. از سبزي پاپريكا به شكل خام در تهيه سالاد نيز استفاده مي شود.
اين ادويه عطر و طعم خيلي خاصي دارد .به هيچ عنوان تندي ندارد و مي توانيد به ميزان زيادي از آن در غذاها استفاده كنيد كه باعث قرمز شدن رنگ غذاها هم مي شود.
پاپريكا يا فلفل دلمه اي منبع خوبي از ويتامين C وبيوفلاونيدن (يكي از انواع آنتي اكسيدان كه از فعاليت راديكال هاي آزاد جلوگيري كرده و از سرطان و بيماريهاي قلبي پيشگيري ميكند) ميباشد. فلفل دلمه اي قرمز (پاپريكا) سه برابر نياز روزانه بدن حاوي ويتامين C ميباشند. مصرف مرتب فلفل دلمهاي در رژيم غذايي، شدت و طول دوران سرماخوردگي را كاهش مي دهد.
فلفل پاپريكا شامل مقدار فراواني بتاكاروتين نيز هست (بتاكاروتين ميتواند در بدن تبديل به ويتامين A شود). فلفل دلمهاي، حاوي ويتامين B6 و اسيد فوليك است كه در رفع گرفتگي رگهاي قلبي و بيماري هاي ديابتي تاثيرگذار است. فيبر موجود در فلفل دلمهاي مي تواند كلسترول را كه عامل ديگري براي ابتلا به حمله قلبي و سكته است، كاهش دهد.
اين فلفل خواص ضدعفوني كننده نيز دارد. كپساسينموجود در فلفل، بويژه در فلفل معمولي، تركيب شيميايي دارد كه موجب تحريك سيستم ايمني شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفوني كمك ميكند.
فروش پودر فلفل پاپريكا
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: