کره ------------ ۱۰۰ گرم
عسل------------ ۶۰ میلی لیتر یا ۴/۱ پیمانه
جو پرک فوری--- ۲۰۰ گرم
شکر خام------- ۱۱۰ گرم
آرد-------------- ۳۰ گرم
مواد لازم کرم شکلاتی(گاناش)
شکلات سیاه:۱۵۰ گرم
خامه:۶۰ میلی لیتر
زمان اماده سازی:۲۰ دقیقه
زمان پخت:۱۵ دقیقه
تعداد سرو:۲۰ عدد
طرز تهیه:
کره و عسل را در ظرفی ریخته روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود.باقیمانده مواد را داخل کره و عسل ذوب شده ریخته و خوب مخلوط کنید.از مواد به اندازه یک قاشق چایخوری برداشته گرد کنید و داخل سینی قرار دهید.کمی روی ان فشار اورید تا مسطح شود.تمام مواد را به همین ترتیب اماده کرده و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر متوسط ۱۸۰ درجه سانتی گراد بپزید.
شیرینی ها را به صورت گرم از سینی جدا کرده و روی پنجره سیمی خنک کنید.لایه زیرین نیمی از شیرینی ها را با کرم پوشش داده ۲ تا ۲ تا به هم بچسبانید.
طرز تهیه کرم:
شکلات و خامه را مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا شکلات ذوب شود و کرم یکدست شود.
این کوکی بدون کرم قابلیت ماندگاری طولانی دارد.
===========================================================
کوکیز شکلات چیپسی
دوستان این کوکی از دستورات خوب خانم گلریز کاوه هستش که من خیلی بهش علاقه دارم.مزه ش خیلی عالیه.امیدوارم تهیه کنین و خوشتون بیاد
مواد لازم:
کره ۱۲۵ گرم
شکر سفید ۱۴۰ گرم
شکر قهوه ای ۱۴۰ گرم
وانیل ۴/۱ ق چ
جوش شیرین یک ق چ
آرد ۳۱۰ گرم
شکلات چیپسی ۳۰۰ گرم
تخم مرغ کمی زده شده ۲ عدد
زمان اماده سازی:۱۵ دقیقه
زمان پخت:۱۲-۱۵ دقیقه
تعداد سرو:۴۵ عدد
طرز تهیه:
کره+شکر+وانیل را خوب بزنید تا حالت کرمی پیدا کند
تخم مرغ را به تدریج اضافه کرده بعد از هربار اضافه کردن خوب بزنید
جوش شیرین+آرد+شکلات چیپسی را با هم مخلوط کرده وبه مواد فوق اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
و در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵-۱۲ دقیقه بپزید
مواد لازم برای 18 عدد:
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق سوپخوری
شیر ولرم 125 میلیلیتر
آرد 300 گرم
تخممرغ 3 عدد
وانیل نوک قاشق چایخوری
نمک نوک قاشق چایخوری
کرهی مذاب 180 گرم
مواد لازم جهت تزیین ساوارینها:
شربت بار 150 میلیلیتر
خامه 120 گرم
میوه جهت تزیین ساوارینها
مارمالاد زردآلو 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر ساوارین:
مایه خمیر، شکر و دو قاشق غذاخوری از کل مقدار آرد را درون کاسه مخلوط کرده، شیر ولرم را به آن اضافه کرده، هم بزنید. در ظرف را گذاشته، در جای گرمی به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا مایه خمیر عمل کرده و روی آن محدب شود. تخممرغها، وانیل و نمک را کاملاً هم بزنید تا کرمرنگ و کشدار شود. مایه خمیر عمل آمده را با مخلوط تخممرغ هم زده، آرد الک شده را کمکم اضافه کرده، با همزن مخلوط کنید. روی کاسه را پوشانده، مدت نیمساعت به خمیر استراحت دهید تا حجمش 2 برابر شود. کرهی مذاب (داغی آن کاملاً گرفته شده باشد) را به خمیر اضافه کرده، به کمک همزن آنها را زیاد درون خمیر فرو نبرید تا خمیر روی پایههای همزن بالا نیاید.
خمیر آماده شده را درون قیف پارچهای که سر ماسورهی گرد به قطر یکسانتیمتر درون آن گذاشتهاید ریخته و قالبها را تا نیمه حجمشان با این خمیر پر کنید.
حدود 15 دقیقه به خمیر ما استراحت مجدد دهید تا پف کند.
فر را روی حرارت 140 درجه سانتیگراد روشن کنید و بعد از استراحت دوم خمیر(استراحت خمیر درون قالب) قالبها را درون فر بگذارید.
شیرینیها را به مدت 25 دقیقه بپزید تا رویهی آنها کاملاً طلایی شود. وقتی شیرینیها را از فر درآوردید، بگذارید داغی آنها گرفته شود، سپس روی تور سیمی برگردانید. وقتی کمی خنک شدند با یک عدد خلال دندان روی آنها منافذی ایجاد کنید و شربت غلیظ را روی آنها بریزید تا کاملاً به خوردشان برود. (این کار را با قلمموی آشپزخانه هم میتوانید انجام دهید.
وقتی ساوارینها کاملاً خنک شدند، قسمت گودی روی ساوارینها را با خامهی فرم گرفته، شکوفه زده و با میوههای دلخواه تزیین کنید.
در انتهای کار مارمالاد زردآلو را گرم کرده، از تزیب رد کنید تا یکدست شود و آن را با قلممو روی میوهها و ساوارینها بمالید. مالیدن مارمالاد بر روی ساوارینها فقط برای جلا دادن به کار است. میتوانید آن را حذف کرده و روی میوهها را با ژلهی محلول یا آگار آماده کرده بپوشانید تا پلاسیده نشوند.
نکته آشپزی:
1ـ کرهی مذاب را از ابتدا خمیر ساوارین اضافه نکنید چون مقدار زیاد آن مانع فعالیت خوب مایهخمیر میشود. به همین دلیل است که آن را بعد از پف اولیهی خمیر به کار ببرید.
2ـ قالبهای سیلیکونی ساوارین نیاز به چرب کردن ندارند.
3ـ شربت بار استفاده شده برای ساوارین به صورت زیر تهیه میشود: 2 پیمانه شکر را با یک پیمانه آب روی حرارت قرار داده، سه قاشق غذاخوری کنستانترهی پرتقال (سن کوئینگ غلیظ) به آن اضافه کرده، با همزدن مداوم و شستوشوی دور ظرف با آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا شربت غلیظ شده و به دمای 104 درجه سانتیگراد برسد.
شربت را وقتی داغ است روی کیک ولرم بریزید تا جذب آنها شود.
4ـ به جای شربت بار تهیه شده با کنستانترهی پرتقال میتوانید شربت را با آب زردآلو یا هلو تهیه نمایید.
توسط : ژانت طوروسیان
مواد لازم:
آرد 500 گرم
نمک 1 قاشق سوپخوری
آب 1 پیمانه (250 میلی یتر)
تخم مرغ 4 عدد
آب لیموی
تازه 1 قاشق سوپخوری
آرد ذرت حدود 400 گرم
کره 250 گرم برای مالیدن روی
خمیر
بادام پرک شده 300 گرم
مواد لازم برای تهیة شیره:
شیر 2
پیمانه
شکر 60 گرم
پسته مقداری برای تزیین
طرز تهیه:
آرد را روی
میز الک کنید و در مرکز آن یک گودی ایجاد کنید. نمک و یک پیمانه آب (250 میلی لیتر)
را همراه 4 عدد تخم مرغ و آب لیموی تازه به آرد اضافه کنید و تمام مواد را مخلوط
کنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی به دست آید. سپس خمیر را به شکل توپ درآورید و رویش
را با دستمال بپوشانید تا 10 دقیقه استراحت کند. سپس خمیر را لوله کرده و به هشت
قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدام از قسمت ها را جداگانه ورز دهید. روی میز را کاملاً
با آرد ذرت بپوشانید و هر کدام از قسمت های خمیر را به قطر 20 سانتیمتر باز کنید.
خمیرها را کاملاً به آرد ذرت آغشته کنید و دوباره با یک دستمال برای 5 دقیقه روی آن
را بپوشانید. سپس خمیرها را 4 تا 4 تا روی هم قرار دهید و با وردنه باز کنید. هر
کدام را جداگانه بکشید تا به صورت یک لواش کاملاً نازک درآید. یک عدد سینی 25 در 35
سانتیمتری را با250 گرم کره آب شده چرب کنید. یک لایه از خمیر کف سینی پهن کنید.
روی خمیر را کاملاً کره بمالید. سه لایة دیگر خمیر را روی آن قرار دهید (روی همة
لایه ها کره بمالید). سپس روی لایة چهارم را کره مالیده و بادام پرک شده را روی آن
بپاشید. چهار لایه دیگر خمیر را به همین ترتیب روی بادام قرار دهید و روی هر لایه
را نیز کره بمالید. بعد از قرار دادن آخرین لایه، خمیر را به صورت چهارگوش برش
بزنید و باقیمانده کره آب شدة را روی خمیر بریزید. سینی را داخل فری با دمای 180
درجة سانتیگراد 40 دقیقه قرار دهید. بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و شیره
آماده را روی آن بریزید.
طرز تهیه شیره:
شیر و شکر را روی حرارت قرار
دهید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود. سپس مخلوط را از روی حرارت برداید و روی
باقلوای آماده بریزید. سپس پسته را روی آن بپاشید.
توسط: گلریز کاوه
کیک شکلاتی
مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر 25 و ارتفاع 7 و نیم ( قالب کمربندی سایز 2 )
آرد 350 گرم + بیکینگ پودر 2 و نیم قاشق چای خوری تقریباً سرپر + نمک یک پنسه-- اینها با هم سه بار الک شوند
قالب اسپری روغن شود. فر روی 180
160 گرم مارگارین در دمای آشپزخانه + 330 گرم شکر --- خوب هم زده شود + دانه دانه سه عدد تخم مرغ + وانیل + سه قاشق غذاخوری سر پر پودر کاکائو و یک قاشق غذاخوری پودر قهوه---- کاملاً با هم زده شوند تا به صورت کرم در آید.
همزن خاموش مخلوط آرد و 280 میلی لیتر شیر به تناوب به مخلوط اضافه شده، با لیسک به خورد خمیر برود.
مخلوط داخل قالب --- رویش صاف شود و به مدت یک ساعت کامل بپزد. کیک حساس است ، تقریباً.
وقتی کیک سرد شد، دو لایه شود و با
eau de vie مرطوب گردد. مابین لایه ها مارمالاد زردآلو یا پرتقال یا آلبالو--- دیواره و رویه ی کیک --- گاناش با اسانس نعنا و تزیین دلخواه مثلاً ترافل شکلاتی.دمای مخصوص کیک بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه
موفق باشید.
کیک قهوه با شکلات(رزا منتظمی)
تخم مرغ 8تا
بادام پوست گرفته چرخ کرده 5 ق س در حدود 100 گرم
آرد 4 ق س
بیسکوییت خرد شده 2 تا 3 ق س(پتی بور)
شکر 1 پ
قهوه 1ق س
خامه 350 گرم
خاکه قند 6 ق س
وانیل کمی
پ پودر 1 ق م
مربای آلبالو یا توت فرنگی 1 پ
طرز تهیه:
فر را گرم میکنیم قالب گرد را چرب ئ ارد پاشی
زرده از سفیده جدا
زرده+شکر+پ پ خوب میزنیم تا سفت و کشدار
قهوه را در کمی شیر(1 الی 2 ق) حل کرده و یک لحظه روی حرارت تا یک جوش بزند
بعد با زرده مخلوط گردد
سفیده جداگانه تا سفت شود سفیده و زرده مخلوط گرددمایه را در قالب ریخته سر قالب 2 ت 3 سانتی متر خالی باشد
قالب رو یاولین پنجره فر به طرف پایین باشد1 ساعت و 15 دقیقه با حرارت 350 رجه
سپس کیک را با خامه فرم گرفته تزیین میکنیم
اسم این کیک قدیمی از ترتیب موادش گرفته شده. اینجوری دیگه دستورش یادتون نمیره! انگشتاتونو باز کنید و بشمرید....کره ,و شیر1،شکر 2،آرد3، تخم مرغ 4!
من این کیک ساده و خوشمزه رو بارها درست کردم و هر بار خوب شده.
مواد لازم
کره 1 لیوان
شکر 2 لیوان
آرد 3 لیوان
تخم مرغ 4 عدد
شیر 1 لیوان
وانیل 1 ق چ
بیکینگ پودر 3 ق چ
نمک 3 پنس
فر رو روی درجه 180 سانتیگراد 350 فارنهایت قرار بدید.
کره و شکر و وانیل رو خوب بزنید تا رنگش سفید بشه. یه نکته جالب اینکه این کیک دو لیوان شکر لازم داره. فکر میکنم تقریبا همه تون با خودتون میگید: "واااااااااای 2 لیوان شکر؟ چه خبره مگه؟" راستش این کیک زیاد شیرین نمیشه. البته شما میتونید کمش کنید ولی من کمش نکردم چون اعتقاد دارم که رسپی که اینهمه سال عمر داره نمیتونه اشتباه باشه. و خیلی جالبه بدونید که جماعتی که خوردنش همه متفق القول گفتند : " شیرینیش خیلی مناسبه و دل رو نمیزنه.
بعد که کاملا پف کرد و رنگش روشن شد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کرده و خوب بزنید. من چهارمین تخم مرغی رو که اضافه کردم مخلوطم زرد رنگ شد چون تخم مرغها نارنجی بودند. پس مخلوط کره و شکرم باز هم رنگش از این روشنتر بوده. مهمه که خوب هم بزنید توی کیفیت کیک خیلی تاثیر میذاره
آرد و بیکینگ پودر و نمک رو ویسک کنید. و یا الک کنید.
سوال: 3 پنس نمک یعنی چقدر؟ جواب: اگه شما انگشت شست و اشاره رو توی نمک فرو کنید و بعد دو انگشت رو به هم بچسبونید... هرچی نمک بین دو انگشتتون بمونه یعنی یک پنس. ولی اگه با این شیوه راحت نیستید میتونید با نمکدون سه بار روی آرد بپاشید. فقط سه بار و نه بیشتر. سوراخهای نمکدون هم زیاد بزرگ نباشه.
حالا یک سوم آرد رو توی مخلوط ریخته و هم بزنید
بعد نصف شیر رو بریزید و هم بزنید...بعد نصفی از آرد باقی مونده...بعد بقیه شیر...بعد هرچی آرد مونده...پس به ترتیب مواد رو اینطوری مخلوط میکنیم. زیاد هم هم نزنید. برای هر مرحله پنج ثانیه کافیه.
باید همون موقع که فر رو روشن کردید به اندازه کف قالب کاغذ روغنی ببرید و کف قالب رو کاغذ انداخته و بعد کف و دیواره رو چرب کنید. مواد رو توی قالب ریخته و قالب رو سه بار بالا آورده و به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شه.
حالا بذارید بپزه تا زمانی که کارد رو که توی کیک فرو میکنید تمیز بیرون بیاد. برای من دقیقا یک ساعت شد ولی فر تا فر فرق میکنه. از بعد از نیم ساعت دیگه مرتب چکش کنید که یه وقت زیادی تو فر نمونه و خشک نشه. توجه داشته باشید که کیک باید نرم و لطیف بشه و اگه زیاد توی فر بمونه خشک میشه و دیگه اون کیفیت عالیش رو نخواهد داشت.
از فر خارج کرده و اجازه بدید سرد شه. ممکنه چند میل پفش بخوابه. ولی فقط چند میل. یعنی زیاد محسوس نیست نگران نباشید.
این رسپی مخلوط کیک زیادی به شما میده.البته همونجور که تو عکس مشخصه قالب من خیلی پهن بود. پس حالا با توجه به اینکه تصمیم دارید چه شکلی کیک تون رو درست کنید میتونید توی قالب بریزید. من توی دو تا قالب 25 سانتی ریختمش و هر کدوم 5 سانت پف کرد. پس در کل یک کیک با قطر 25 و ارتفاع 10 سانت بدست آوردم! بزرگه نه؟ خیلی خوب پف میکنه. البته شما میتونید توی سه تا قالب بریزید و کیک سه لایه داشته باشید و یا همون دو لایه کیک رو نصف کنید و چهار لایه کیک داشته باشید. دیگه دست خودتونه. ولی من اصلا توصیه نمیکنم که یک باره توی یک قالب بریزید چون خیلی پف میکنه و ارتفاعش به 10 تا 13 سانت میرسه و ممکنه وسطش کمی خمیری بشه.
تجربه خودم :
حتما از اندازه قالب گفته شده استفاده کنید اندازه بزرگتر خمیر کیک کم میاد و برای پوشش روی کیک مشکل دارید من از اویشن برای خمیر و روی مواد داخل کیک استفاده کردم که خوش طعم ترش می کنه از قارچ و کمی سوسیس و مواد گوشتی مایه ماکارونی و مقداری پنیر پیتزا و فلفل دلمه ای به نسبت ذائقه تون مقادیر یا نسبت مواد رو می تونید تغییر بدبد (با نهایت تشکر از مهرانه عزیز از تالار)