فروش پودر گوجه و پاپریکا
پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست میآید بنابراین میتوان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را میتوان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپهای گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه فوری به دست آید. شما میتوانید حتی مقداری از آن را به ادویههایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر اضافه کرده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راههای افزودن رنگ به ادویهها در واقع همین پودر گوجه است.
پودر گوجه راه حلی عالی برای رساندن قویترین طعمهای گوجه فرنگی در خارج از فصلشان است. سه راه برای تبدیل گوجه فرنگی به پودر وجود دارد، میتوانید آنها را ورقه کرده در دستگاه خشک کن بگذارید یا گوجههای ورقه شده را با مقداری روغن زیتون آغشته کرده و در فر بگذارید، مزیت استفاده از فر این است که میتوانید هر وقت با دستگاهتان کار دارید بخشی از آن را به گوجه خشک کردن اختصاص دهید و در باقی فضای دستگاه غذا یا نان و شیرینی خود را بپزید. یا اگر هیچکدام از این وسایل را ندارید می توانید خیلی راحت آنها را زیر آفتاب بگذارید و چند روز اجازه دهید زیر آفتاب بمانند تا از نیروی طبیعت برای خشک کردن آنها بهره بگیرید.
دستگاه خشک کن یک دستگاه تخصصی است که صرفا برای خشک کردن انواع میوه و سبزی بکار میرود و بهترین انتخاب است. برای استفاده از فر کافی ست که پس از قرار دادن مواد در آن، حرارت را روی حداقل بگذارید و پس از چند ساعت گوجه شما خشک میشود.
شما میتوانید گوجههای خشک شده را بدون پودر کردن تا چندین ماه نگه دارید اما اگر قصد دارید آنها را پودر کنید، میتوانید آنها را در غذاساز یا آسیاب بگذارید تا پودر و یک دست شوند. گوجه خشک شده را در ظرفی در دار در فریزر نگه دارید یا اگر آنها را خیلی خوب خشک کرده باشید میتوانید آنها را در شیشه در دار بگذارید و فقط در کابینت آشپزخانه یا قفسه مواد غذایی خشک بگذارید.
طرز تهیه پودر گوجه در دستگاه خشک کنابتدا با انتخاب گوجه شروع کنید. گوجه فرنگی بهترین نوع گوجه برای خشک کردن اما گوجههای دیگر هم بد نیستند.
گوجهها را بشویید.
انتهای گوجه را با چاقو بکنید.
گوجهها را ورقه ورقه کنید.
شما میتوانید از هر نوع گوجهای با هر اندازهای استفاده کنید حتی گوجه انگوری و گیلاسی.
گوجههای ورقه شده را روی سینیهای دستگاه خشک کن بگذارید.
دمای دستگاه خشک کن را روی ۱۲۵ درجه فارنهایت بگذارید که مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان میبرد اگر آنها را روی ۱۳۵ درجه بگذارید معمولا ۸ ساعت زمان میبرد اما در کل زمان خشک شدن بستگی به نوع گوجه هم دارد.
اینجا به نظر میرسد که گوجهها خشک شدهاند.
در این موقع گوجهها کاملا خشک هستند و میتوانید آنها را در آسیاب برقی بریزید و پودر گوجه درست کنید. شما میتوانید این گوجهها را در سوپ، خورش یا سس ماکارونی و برنج بریزید. شما میتوانید گوجهها را بدون پودر کردن در ظرفی در دار در قفسه مواد غذایی بگذارید.
اگر مقداری گوجه له و داغون دارید که ظاهر مناسبی ندارند و نمیتوانید آنها را با چاقو ورقه ورقه کنید میتوانید آنها را به شیوه زیر تبدیل به پودر گوجه کنید.
گوجهها را تمیز بشویید.
آنها را در دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب پوره و له کنید.
از آنجایی که نمیتوان مایع پوره گوجه را روی سینی دستگاه خشک کن گذاشت، چند سینی میوه را روی صفحات دستگاه خشک کن بگذارید.
سینیها را پر کنید
دستگاه خشک کن را روشن کنید.
پوره های گوجه تبدیل به ورقههای خشک خواهند شد.
باید به این شکل باشند.
صفحههای خشک شده را تکه تکه کنید و آنها را در دستگاه آسیاب یا یک غذاساز قوی بگذارید.
فروش پودر گوجه طرز تهیه پودر گوجه در فر مواد لازم- گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی
- روغن زیتون یا روغن مایع دیگر (حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری)
- نمک دریای درشت برای طعم دهی
- فلفل خرد شده برای مزه
- گیاهان معطر (اختیاری)
شما میتوانید پوست گوجهها را هم در فر خشک کنید به این صورت که در زیر بیان میشود.
- گوجه تازه ۳ کیلو
- ۱ پیمانه فلفل چیلی تازه دانه گرفته
- ۳ عدد فلفل هندی
- سینی یا هر ظرف تمیز مسطح برای خشک کردن
- نمک (اختیاری)
روشهای استفاده از پودر گوجه
رب گوجه: فقط یک قاشق یا دو قاشق رب گوجه نیاز دارید؟ در قوطی را باز نکنید. ۲ سهم پودر گوجه را با یک سهم آب مخلوط کنید تا به اندازهای که نیاز دارید رب گوجه درست کنید. به این ترتیب: ۲ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ قاشق غذاخوری آب داغ + نمک برای مزه
سس گوجه: ۱/۴ پیمانه پودر گوجه + ۱/۲ پیمانه آب داغ + نمک برای طعم
سس پیتزا: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ تا ۱ و ۱/۲ پیمانه آب را در یک ماهیتابه مخلوط کنید. آن را به نقطه جوش برسانید، دما را کاهش دهید و ۱/۲ قاشق چایخوری از هر کدام از پودرهای سیر، آویشن، ریحان به علاوه کمی نمک به آن اضافه کنید. ۱ قاشق چایخوری شکر برای اسیدیته به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که سس غلیظ شود.
آب گوجه: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ لیوان آب
سوپ گوجه: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ پیمانه آب
ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز
___________________________________________________________________________________
پاپریکا
فلفل پاپریکا به شکل تجاری در کشورهای اسپانیا، اروپای مرکزی، جنوب آفریقا، و ایالات متحده وجود دارد ولی مجارستان با 8000 هکتار سطح زیر کشت شناخته شده ترین تولید کنندهی پاپریکا در جهان است.
بسیاری از مورخین غذا بر این باورند که ترکها و بلغاریهای امپراطوری عثمانی در قرن شانزدهم میلادی پاپریکا را وارد مجارستان کردند. کالوسکا و سزگد(دو شهر در مجارستان) مراکز اصلی تولید پاپریکا به شمار میآیند. هنگامی که میوههای پاپریکا را میچینند، آنها را در گونیهای روزنهدار استوانهای باریک و بلند قرار میدهند طوریکه خیلی روی هم فشرده نشوند و بمدت 3 تا 4 هفته رها میکنند تا کمی خشک شود. سپس آنها را شسته، کامل خشک کرده، خرد کرده و سرانجام آسیاب میکنند و از آن پودر درست میکنند. آسیابان مقدار متناسبی از تخم فلفل را با میوهی فلفل جهت آسیاب کردن مخلوط میکند تا میزان تندی و رنگ مطلوب پاپریکا بدست بیاید. در حین آسیاب کردن، فلفلهای خرد شده را حرارت میدهند تا روغن تخم فلفل خارج شود تا بر روی رنگدانههای میوه نشسته تا رنگ مطلوب پاپریکا شکل بگیرد. رنگ پاپریکا تاثیری بر تندی آن ندارد. پاپریکای قرمز روشن میتواند تند یا شیرین باشد. بطور کلی، پاپریکاهای بیکیفیتتر، قرمز کم رنگ و متمایل به قهوهای مزهی تند دارند. حرارت موجب کاراملیزه شدن تدریجی قند طبیعی میوهی فلفل شده که بر مزه و بوی آن تاثیر میگذارد. در حین این فرآیند چنانچه فلفل بیش از حد حرارت ببیند، میسوزد. و چنانچه به اندازهی کافی حرارت نبیند، رطوبت آن به اندازهی کافی خارج نشده که این خود بر روی مزه و رنگ پاپریکا تاثیر میگذارد. رطوبت مناسب پاپریکا 8 درصد است. تنها میوههای آسیب ندیده و سالم که زیر یکسال هستند برای تولید پاپریکای درجه یک مجارستانی استفاده میشود.
پاپریکا که یکی از ادویه های مجارستانی می باشد از ادویه های محبوب در بین آشپزهای ایرانی می باشد که موجب خوش عطر شدن غذا میشود.پس از خرد کردن فلفل دلمه قرمز و خشک کردن آن در دستگاه خشک کن آن را آسیاب میکنیم و خدمت شما عزیزان عرضه میکنیم.
موارد مصرف فلفل پاپریکا:
از گیاه پاپریکا می توانید در تهیه سالاد و انواع غذاها استفاده کنید این گیاه مفید دارای کلروفیل، ویتامین p وویتامین k می باشد که ویتامین k یکی از بهترین داروها برای رفع خونریزی و انعقاد است.
پاپریکا تحریک کننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می برد. از سبزی پاپریکا به شکل خام در تهیه سالاد نیز استفاده می شود.
این ادویه عطر و طعم خیلی خاصی دارد .به هیچ عنوان تندی ندارد و می توانید به میزان زیادی از آن در غذاها استفاده کنید که باعث قرمز شدن رنگ غذاها هم می شود.
پاپریکا یا فلفل دلمه ای منبع خوبی از ویتامین C وبیوفلاونیدن (یکی از انواع آنتی اکسیدان که از فعالیت رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و از سرطان و بیماریهای قلبی پیشگیری میکند) میباشد. فلفل دلمه ای قرمز (پاپریکا) سه برابر نیاز روزانه بدن حاوی ویتامین C میباشند. مصرف مرتب فلفل دلمهای در رژیم غذایی، شدت و طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد.
فلفل پاپریکا شامل مقدار فراوانی بتاکاروتین نیز هست (بتاکاروتین میتواند در بدن تبدیل به ویتامین A شود). فلفل دلمهای، حاوی ویتامین B6 و اسید فولیک است که در رفع گرفتگی رگهای قلبی و بیماری های دیابتی تاثیرگذار است. فیبر موجود در فلفل دلمهای می تواند کلسترول را که عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سکته است، کاهش دهد.
این فلفل خواص ضدعفونی کننده نیز دارد. کپساسینموجود در فلفل، بویژه در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک میکند.
برچسب: ،