نکات مهم در پخت انواع کیک و شیرینی
پختن هر کیک و شیرینی به سادگی پختن غذاهاییه که روزمره میپزیم و اونقدر تکرارشون کردیم که با چشم بسته هم میتونیم انجامش بدیم،
فقط اگه اول راهیم باید خیلی دقت و حوصله به خرج بدیم تا دقیقا طبق دستور پیش بریم و نتیجه دلخواه رو بتونیم بگیریم
نکات مهم در تهیه کیک و شیرینی:
1-در اندازه گیریها نهایت دقت رو به خرج بدید
2- گول وسوسه شیطون رو نخورید و تا پایان زمان پخت(یا حداقل گذشتن سه چهارم زمان پخت)هرگز در فر رو باز نکنید،چرا که پف کیک و شیرینی میخوابه و دیگه نمیشه درستش کرد و هر چه تلاش کنید بیش از یه کیک پنچر چیزی نخواهید داشت
3-از اونجایی که دمای فرهای مختلف با هم متفاوتند،همیشه 10 دقیقه کمتر و یا بیشتر از زمان پخت تو اون دستور رو مد نظر داشته باشید
مثلا:اگه تو دستور زمان پخت رو نوشته 30 دقیقه،شما از دقیقه 20 حواستون به فر باشه،ممکنه زودتر پخته شده باشه و بلاعکس
4-تا زمانی که کیک کاملا سرد نشده،اونو از قالب در نیارید،چرا که ممکنه به قالب بچسبه
5- تا زمانی که کیک کاملا سرد نشده ،اونو برش نزنید،چون در این صورت برش های منظمی نخواهید داشت و کیک خورد میشه
6-تمام ظروفی که مواد کیک رو توش آماده میکنید و هم میزنید و همچنین هم زن،باید کاملا تمیز و خشک باشند
7-همیشه فر رو از 15 دقیقه قبل گرم کنید
8-اگه تصمیم به کم یا زیاد کردن اندازه های یه دستور داشتید، نسبتها رو دقیق رعایت کنید
مثلا اگه مقدار مواد برای 6 نفر است و تصمیم دارید برای دو نفر بپزید، اندازه تمام مواد رو باید به یک سوم برسونید
9-یک ساعت قبل از شروع کار،تمام مواد رو از یخچال بیرون بزارید،تا به دمای محیط برسند
10- آرد رو حداقل سه بار الک کنید(در پف کردن کیک خیلی مواثر است)
11-سعی کنید همیشه از مواد اولیه تازه استفاده کنید، زیرا در کیفیت محصول تاثیر بسیار زیادی داره
12- همیشه تمام کیکها و شیرینیها در طبقه وسط فر قرار میگیرند،مگر اینکه در دستور چیز دیگری قید شده باشد
13- در همزدن مایع کیک همیشه از درجه متوسط هم زن استفاده کنید،مگر اینکه درجه دیگری قید شده باشد
***********
دلایلی که باعث خراب شدن کیک میشوند
1-درشت بودن شکر باعث زبر شدن کیک میشود
2-خوابیدن پف کیک به یکی از این علتها بستگی دارد:کوچک بودن قالب،باز کردن در فر قبل از اتمام زمان پخت،زیاد بودن بکین پودر و یا داغ بودن بیش از حد دمای فر
3-اگر شکر و کره رو کم هم بزنیم باعث زبر شدن کیک میشود(به حدی هم بزنید که مثل کرم صاف و یکدست شود
4-زیاد هم زدن مایع کیک و همچنین دمای پایین فر باعث سفت شدن کیک میشود
5-پختن کمتر از مدت زمان کیک ،باعث چسبندگی و خمیری شدن کیک میشود
6- داغ بودن بیش از حد فر باعث ترک خوردن سطح کیک و گنبدی شکل شدن کیک میشود
*****
دلایل پهن شدن بیسکوییت یا شیرینی در سینی فر هنگام پخت
1-اندازه گیری مواد صحیح نبوده
2-مواد اولیه بیش از حد هم زده شده
3-درجه حرارت فر پایین تر از حد نیاز بوده
4-مقدار روغن و یا کره بیش از دستور بوده
5- شیرینی یا بیسکوییت داخل سینی داغ چیده شده
***
دلایل خشک و یا سفت شدن شیرینی و بیسکوییت
1-اندازه گیری صحیح نبوده،مثلا شکر زیاد شیرینی را سفت میکند
2-شیرینی بیشتر از حد نیاز و با دمای بالا پخته شده
3-خمیر زیاد ورز خورده و روغن پس داده و در نتیجه بعد از پخت سفت شده
4-هنگام باز کردن خمیر و قالب زدن بیش از حد آرد پاشی کردید و آرد اضافه به خورد خمیر رفته و در نتیجه شیرینی سفت شده
موفق باشید
برچسب: ،