والک پلو با میگو
من چند سال پیش 1 کیلو والک خریدم و طبق عادت تو اینترنت سرچ کردم تا دستورغذا پیدا کنم.
در نهایت خودم با روش زیر پختم که خیلی مقبول خانواده افتاد!
اولا" اینکه والک بسیار لطیفه و با کمی حرارت آب میشه .
در مورد پاک کردن والک من اولین بار چون مطمئن نبودم ریشه هاش رو که مثل پیازچه ست و بویی شبیه موسیر داره نریختم توی غذا ولی دفعات بعد همه ی قسمت های سبزی رو ریختم و خوب بود.
مواد من کاملا" تقریبی و تجربی است:
نیم کیلو والک
4 پیمانه برنج
نیم کیلو میگوی پاک شده
2 قاشق پیاز داغ
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 قاشق مرباخوری زعفران سابیده
50 گرم کره
نکته: این پلو رو با گوشت قلقلی هم میشه پخت
پیاز داغ را با کمی روغن گرم میکنیم و زردچوبه و کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم بعد میگوها را که قبلا" خوب شسته و در آبکش ریخته ایم به پیاز داغ اضافه می کنیم بهتر است حرارت زیاد باشد تا میگوها آب نیندازد. وقتی میگوها سفید شد (حدود 5 دقیقه) رب را به میگو اضافه می کنیم نصف استکان آب روی میگوها میریزیم با حرارت متوسط 5 دقیقه دیگر بماند.
در این مدت والک ها را همراه کره در قابلمه ی دیگری روی حرارت می گذاریم حدود 5 دقیقه تفت میدهیم بعد زعفران را که در آب حل کرده ایم به والک اضافه می کنیم.
برنج را با آب و نمک و کمی روغن به صورت کته در پلوپز یا روی گاز بار میگذاریم تا آب آن تمام و برنج نرم شود.
در نهایت والکها و میگوها را لا به لای برنج ریخته و دم می اندازیم.
برچسب: ،