خمیر هزارلا یا Puff pastry یا میلفوی
1 فنجان شیر سرد (250 میلی لیتر)
نصف فنجان آب جوش (125 میلی لیتر)
1 ق غ خمیر مایه خشک (یست)
ربع فنجان شکر (50 گرم)
3 و 3/4 فنجان آرد (نیم کیلو- 500 گرم)
1 ق چ نمک
1 فنجان +2 ق غ کره در دمای اتاق( 250 گرم)( 20 دقیقه بعد از اینکه از فریزر در آوردیم)
طرز تهیه:
قدم اول : شیر را با آب جوش مخلوط می کنیم و خمیر مایه را در آن حل کرده 5 دقیقه بماند.
قدم دوم : آرد و نمک رو اضافه و مخلوط می کنیم:
قدم سوم : خمیر را روی یک سطخ تمیز خوب ورز می دهیم تا تمام آرد به هم بچسبد.یک ساعت در ظرف در یخچال استراحت می دهیم.
قدم چهارم: کره را به قطعات کوچک تکه کرده و روی سلوفون رنده می کنیم:
قدم پنجم : کره های رنده شده را به شکل مستطیل ۱۳ در ۲۰ پهن کرده و نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم:
قدم ششم : 25 دقیقه بعد از اینکه کره را در یخچال گذاشتیم خمیر را در آورده و روی میز آرد پاشیده خمیر را به صورت مستطیل 25 در 40 سانتیمتر باز می کنیم:
قدم هفتم : کره را از سلوفون در آورده وسط خمیر میگذاریم.دو طرف خمیر را روی کره تا می کنیم .دو لبه باز بالا و پایین خمیر را هم جمع می کنیم :
قدم هشتم : خمیر را 90 درجه می چرخانم و با وردنه دوباره به شکل مستطیل 25 در 40 سانت پهن می کنیم:
قدم نهم : خمیر را مجددا" سه قسمت کرده و از دو طرف روی قسمت وسط تا می کنیم داخل سلوفون پیچیده یک ساعت در یخچال قرار می دهیم:
قدم دهم :خمیر را از یخچال در آورده قدم هشت و نه را مجددا" انجام داده و یک ساعت دیگر در یخچال قرار می دهیم.
قدم یازده : قدم دهم را دو بار دیگه تکرار می کنیم (یعنی 2 ساعت دیگه یعنی تا حالا 4 ساعت !!!!)
قدم دوازدهم : خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده داخل سلوفون می پیچیم و در یخچال می گذاریم.
این خمیر را 8 تا 12 ساعت در یخچال می گذاریم .تا 3 ماه هم می توان در فریزر نگه داشت. اگر فریز کردید شب قبل از روزی که می خواهید استفاده کنید آن را در یخچال بگذارید.(اگر عمرمون قد بده که باهاش چیزی درست کنیم!!!!)
برچسب: ،