نكته هاي آموزنده خانه داري
طرز نگهداري از كيله
كيله از جمله ميوه هاي است كه زود خراب مي شود و براي اين كه شما بتوانيد كيله را مدت طولاني تر نگهداري كنيد آنرا در بين كاغذ آلمونيم بپيچيد و در يخچال نگهداري نماييد .برچسب: ،
ادامه مطلب
طرز نگهداري از كيله
كيله از جمله ميوه هاي است كه زود خراب مي شود و براي اين كه شما بتوانيد كيله را مدت طولاني تر نگهداري كنيد آنرا در بين كاغذ آلمونيم بپيچيد و در يخچال نگهداري نماييد .ليموي تازهء آبدار
در انتخاب ليمو وقت خريدن بايد دقت كنيم اول اينكه پوست ليمو صاف تر و نازك تر باشد و بر آمدگي دو سر ليمو خوردتر باشد اين ليمو ها آبدار و مزه شان خوب تر است .
زمانيكه ما ليموي تازه ميخريم آنرا معمولا در يخچال نگهداري مي كنيم و سردي يخچال باعث مي شود كه ليموي آبدار ما كمي خشك شود . ما ميتوانيم به شيوه هاي مختلف آنرا دوباره به ليموي تازه آبدار نبديل كنيم .
ليمو را قبل از استفاده چند دقيقه درون آب داغ بگذاريد آب آن دو برابر ميشود .
ليمو را قبل از استفاده چند دقيقه داخل داش (فر) گرم بمانيد .
ليمو را بين دو دست بماليد و فشار دهيد .
اگر چند قطره ليمو لازم داريد مي توانيد سر ليمو را با پنجه سوراخ كنيد و فشار دهيدتا مقداري كه
ضرورت داريد آب ليمو را خارج نماييد و بقيه ليمو را دوباره در يخچال بمانيد تا تازه بماند
بوي سوختگي غذا
اگر احتمالا روزي غذاي شما مي سوزد فورا ديگ را از روي آتش بر دا شته و به مدت پانزده دقيقه آنرا درون آب يخ قرار دهيد سپس غذاي روي ديگ را آهسته بدون آينكه كفگير شما به قسمت سوختگي غذا بخورد برداشته و در ديگ جداگانه بر يزيد .
بوي سوختگي گوشت
اگر گوشت سوخت براي اينكه بوي سوختگي در آن نماند فوراا يك دستمال روي پاك را در آب داغ تر كنيد و گوشت ها را در بين دستمال ببيچيد و مدت پنج تا ده دقيقه صبر كنيد بعد قسمت هاي سوختگي گوشت را با چاقو جدا كنيد.
بوي سوختگي برنج
بوي سوختگي برنج را مي توانيم با يك تكه نان سفيد تازه از بين ببريم به اين صورت كه يك تكه نان سفيد تازه را روي برنج دم كرده بمانيم و كوشش كنيم كه قسمت دبل نان باشد و به اين ترتيب نان تمام بوي سوختگي را به خود جذب مي كند .
اگر غذاي شيرين درست كرده ايد و بيش از اندازه شيرين شده كمي نمك و يا اينكه يك قاشق سركه به آن اضافه كنيد شيريني اضافي از بين خواهد رفت .
از بين بردن شوري زياد غذا
اگر غذاي شما خداي نا خواسته يك روز كمي شور ميشود از كچالو - سركه و قند كمك بگيريد البته استفاده از اين ها بستگي به نوع غذاي شما هم دارد . اگر غذاي شما شوروا - سوپ و يا كباب باشد كچالوي خام را به آن اضافه كنيد نمك اضافي را به خود جذب مي كند .در غذا هاي ديگر نيز با اضافه كردن يك قاشق بوره و يك قاشق سركه شوري غذا را مي توانيد بگيريد .
هنگام غذا پختن بوي نا مطبوعي در فضاي آشپز خانه مي پيچد .براي از بين بردن بوي غذا از خانه قبل از اينكه مهمانان وارد خانه شوند چكار كنيم ؟
هنگام غذا پختن بوي نا مطبوعي در فضاي آشپز خانه مي پيچد .براي از بين بردن بوي غذا از خانه قبل از اينكه مهمانان وارد خانه شوند اگر اسپري خوشبو نداريم مي توانيم از كمي دارچين ( ادوه) استفاده كنيم اگر كمي دارچين و بوره را داخل ظرفي بريزيم و روي گاز بگذازيم تا آرام بسوزد زياد طول نخواهد كشيد كه بوي خوش آن فضاي آشپز خانه را پر خواهد كرد و همچنان اگر خواسته باشيد مي توانيد كمي وانيل نيز به آن اضافه كنيد .
از بين بردن بوي سير
ار شوروا و يا سوپ شما زيادتر از حد بوي سير گرفته چند برگ جعفري را به آن بيفزايد بوي زيادي سير را به خود جذب خواهد كرد .
از بين بردن بوي شير سوخته
وقتي شير بسوزد بوي آن تمام خانه را خواهد گرفت و شير نيز مزه سوختگي را ميگيرد . شما ميتوانيد ظرف شير را در آب سرد بگذاريد و كمي نمك با آن اضافه كنيد نه آنقدر كه مزه نمك بگيرد اين نمك بوي سوختگي را از بين خواهد برد .
اگر مي خواهيد از سوختن شير جلوگيري كنيد يك كمي بوره به آن اضافه كنيد اما آنرا مخلوط نكنيد .و همچنان مي خواهيد ظرف شير را بعد از گرم كردن شير آسان تر بشوريد هميشه قبل از آنك شير را در آن گرم كنيد ظرف را خوب با آب يخ بشوريد .
به ياد روزهاي دوران مكتب و ساعت هاي جالب و مفيد تدبير منزل ، به اين فكر افتادم كه آنچه را از آنجا آموختم و آنچه را كه در طول زندگي تجربه كرده و آموختم و يا آنچه را كه از ديگران شنيدم و ياد گرفتم را با شما قسمت كنم. اما آرزو مي كنم كه ديگر خانم ها نيز مرا در اين راستا همرايي كنند، تا اين صفحه مرجعي باشد براي همه تا اطلاعات مفيدي در مورد غذاهاي اصيل و خوشمزهء افغانستان ، دكور و ديزاين خانه و اطلاعات مفيد ديگر در زمينهء خانه داري، بدست بياورند.
فتحيه غفوري
مواد لازم:
طرز تهيه:
آرد، نشاسته، وانيل و شكر را مخلوط كرده كره را به آن اضافه
كرده تا كاملاً كره به خورد مواد برود. تخمغ را اضافه نموده مخلوط ميكنيم تا خمير
يكدستي حاصل شود. خمير را به مدت 1 ساعت در يخچال قرار ميدهيم. سپس روي سطح صاف آرد
بپاشيد و خمير را روي آن به اندازه 3 ميليمتر با وردنه پهن كنيد و قالب مورد نظر
قالب زده روي سيني فر چرب شده قرار داده با حرارت 175 درجه سانتيگراد به مدت 8 شده
يا بادام ترافل قرار داده.ابتدا 150 گرم آرد را اضافه نموده مراحل كار انجام شود
اگر خمير چسبنده بود آرد را اضافه نموده تا خمير به دست نچسبد.
توسط :
راضيه احدي
منبع:ماهنامه هنر اشپزي
يه بسته پودر ژله قرمز (انار يا هندوانه) رو با 1 ليوان آب جوش مخلوط كردم و توي مايكرو گذاشتم تا خوب حل بشه ..بعد 1 ليوان آب سرد اضافه كردم و ريختم توي قالب و رفت تو يخچال (چند قاشق اضافه موند براي روي بيسكويتها)
بيسكويتها رو هم خرد كردم و وقتي ژله م بست يه لايه روش ريختم و از ژله باقيمونده قبلي با قاشق كمي روش ريختم...فقط براي اينكه منسجم بشه و قاطي نشه ..باز رفت توي يخچال تا جايي كه بيسكويت جدا نباشه از ژله زيري. يه بسته ديگه ژله قرمز رو با يه ليوان آبجوش حل كردم و كمي گذاشتم تا از دما بيفته... بعد با 1 ليوان شيري كه قبلش از يخچال درآوردم و گذاشتم به دماي محيط برسه مخلوط كردم و روي بيسكويتها ريختم و گذاشتم يخچال همين ديگه ... بعدشم مثه همه دسرها با گذاشتن توي آب گرم ژله رو در مياريم