خمير هزارلا يا Puff pastry يا ميلفوي
1 فنجان شير سرد (250 ميلي ليتر)
نصف فنجان آب جوش (125 ميلي ليتر)
1 ق غ خمير مايه خشك (يست)
ربع فنجان شكر (50 گرم)
3 و 3/4 فنجان آرد (نيم كيلو- 500 گرم)
1 ق چ نمك
1 فنجان +2 ق غ كره در دماي اتاق( 250 گرم)( 20 دقيقه بعد از اينكه از فريزر در آورديم)
طرز تهيه:
قدم اول : شير را با آب جوش مخلوط مي كنيم و خمير مايه را در آن حل كرده 5 دقيقه بماند.
قدم دوم : آرد و نمك رو اضافه و مخلوط مي كنيم:
قدم سوم : خمير را روي يك سطخ تميز خوب ورز مي دهيم تا تمام آرد به هم بچسبد.يك ساعت در ظرف در يخچال استراحت مي دهيم.
قدم چهارم: كره را به قطعات كوچك تكه كرده و روي سلوفون رنده مي كنيم:
قدم پنجم : كره هاي رنده شده را به شكل مستطيل ۱۳ در ۲۰ پهن كرده و نيم ساعت در يخچال قرار مي دهيم:
قدم ششم : 25 دقيقه بعد از اينكه كره را در يخچال گذاشتيم خمير را در آورده و روي ميز آرد پاشيده خمير را به صورت مستطيل 25 در 40 سانتيمتر باز مي كنيم:
قدم هفتم : كره را از سلوفون در آورده وسط خمير ميگذاريم.دو طرف خمير را روي كره تا مي كنيم .دو لبه باز بالا و پايين خمير را هم جمع مي كنيم :
قدم هشتم : خمير را 90 درجه مي چرخانم و با وردنه دوباره به شكل مستطيل 25 در 40 سانت پهن مي كنيم:
قدم نهم : خمير را مجددا" سه قسمت كرده و از دو طرف روي قسمت وسط تا مي كنيم داخل سلوفون پيچيده يك ساعت در يخچال قرار مي دهيم:
قدم دهم :خمير را از يخچال در آورده قدم هشت و نه را مجددا" انجام داده و يك ساعت ديگر در يخچال قرار مي دهيم.
قدم يازده : قدم دهم را دو بار ديگه تكرار مي كنيم (يعني 2 ساعت ديگه يعني تا حالا 4 ساعت !!!!)
قدم دوازدهم : خمير را به چهار قسمت مساوي تقسيم كرده داخل سلوفون مي پيچيم و در يخچال مي گذاريم.
اين خمير را 8 تا 12 ساعت در يخچال مي گذاريم .تا 3 ماه هم مي توان در فريزر نگه داشت. اگر فريز كرديد شب قبل از روزي كه مي خواهيد استفاده كنيد آن را در يخچال بگذاريد.(اگر عمرمون قد بده كه باهاش چيزي درست كنيم!!!!)
برچسب: ،
ادامه مطلب