در آشپزي هندي قبل از هر چيز شما بايد با ادويه ها و طعمها آشنا شويد و بايد بتوانيد مزه ها را با هم تركيب كنيد ، به قول يكي از دوستان هندي من:تو بايد بتواني طعمها را با هم دوست كني آشتي بدهي.
شما در آشپزخانه خودتان بايد مانند يك ديپلمات عمل كنيد يعني بتوانيد با ادويه ها حرف بزنيد. ادويه ها و طعم دهنده ها را ميتوانيم به دو دسته تقسيم كنيم : 1- ادويه هاي wet يا تر 2- ادويه هاي خشك
ادويه هاي تر مانند:پياز ، سير، زنجبيل تازه،فلفل هاي تازه، و هربهايي مانند:رازيانه، برگ كاري،،گشنيز،نعنا ادويه هاي خشك مانند:زيره cumin ،تخم گشنيز coriander seed ؛هل cardemom، دارچين cinamon ،ميخك cloves ، پودر زنجبيل ginger powder ، زيره سبز caraway و ده ها اذويه ديگر شما بايد بدانيد كه كدام ادويه تر با كدام ادويه خشك هماهنگ است و بايد بتوانيد براساس ميزان مناسب انها را با هم تركيب كنيد. مقادير ادويه ها بايد متناسب باشد.وقتي مي گويند خانم يا اقاي X دست پخت خوبي دارد براي اين است كه حس چشايي قوي دارد يعني حس قوي براي چشيدن ادويه يك غذا و تركيب ان.در غير اين صورت ده ها كتاب آشپزي براي اشپزي وجود داره ولي ايا همه آشپز خوب هستند؟ اين همه پر گويي كردم براي اينكه بگويم شناخت ادويه ها در آشپزي هندي اولين كليد است براي ورود به دنياي اسرار آميز غذاهاي خوشمزه ، تند و پر ادويه هندي
كليه عكسها و مطالب مربوط به ادويه ها از سايتhttp://visual.merriam-webster.com/ و http://daarchin.persianblog.ir/post/18/مي باشد.
black papper=فلفل سياه (دانه)clove= ميخك
white papper=فلفل سفيد(دانه) white mustard=دانه خردل سفيد
black mustard=دانه خردل سياه
=چوب دارچين turmeric=زرد چوبه nut meg=جوز هنديcumin=زيره سياه
fenugreek=تخم شنبليلهsaffron=زغفران cardamom=هل caraway=-زيره سبز
- curry=پودر كاري fenugreek=تخم شنبليلهsaffron=زغفران ادامه >>>>>>>>>>>
garam masal= گرام ماسالا يك نوع ادويه هندي
asafetida= انغوزه نوعي گياه كه اكثرا در اسيا استفاده ميشود مخصوصا در هند ودر بين گياه خواران بسيار محبوب است.
ajowan=`توعي دانه كه هم درسته آن و هم پودر آن در هند بسيار استفاده ميشود=زنيان
paprika=پودر پاپريكا نوعي فلفل شيرين crushed chile =فلفل قرمزتند خرد شده
jalapeno chile= فلفل سبز هالاپينو كه بسيار تند است و در مكزيك بسيار از آن استفاده ميشود
cayenne chile=فلفل قرمز بسيار تند
نكته جالب در رابطه با ادويه هاي هند اين است كه هر غذا داراي ادويه مخصوص خود مي باشد و حتي اگر غذا مثلا با مرغ باشد و يا با گوشت قرمز باشد ادويه آن فرق ميكند.يكي از ادويه هاي هندوستان كه در بسياري از غذاها به كار ميرود گرام ماسالا است .براي تهيه اين ادويه مي تونيد به دستورهاي زير مراجعه كنيد: البته اين نكته را بايد بگويم كه دستورهاي مختلف براي درست كردن اين ادويه وجود دارد:
طرز تهيه گرام ماسالا :
روش اول:
1- زيره سبز 45 گرم
2- دانه فلفل سياه 20 گرم
3- هل سياه 35 گرم
4- رازيانه 15 گرم
5- هل سبز 20 گرم
6- تخم گشنيز 30 گرم
7- ميخك 10 گرم
8- دارچين 25 گرم
9- زيره سياه 20 گرم
10-برگ بو 8 گرم
11-پودر زنجفيل 10 گرم
12-جوزهندي 2 عدد
همه ي ادويه هاي ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط كنيد . سپس در شيشه ريخته و در آن را محكم ببنديد توجه داشته باشيد كه ادويه ها بايد بعد از آسياب كردن نرم نرم باشند.
روش دوم :
1- فلفل سياه درسته 1/2 ق چ
2-زيره سياه درسته 2 ق چ
3-هل سبز درسته 3 تا 4 عدد
4-ميخك 10 عدد
5-برگ بو 2 عدد
6-چوب دارچين 2 سانتيمتر
7-پودر جوز هندي 1/2 ق چ
8-فلفل چيلي خشك شده (فلفل قرمز) 2 عدد
9-پودر زنجبيل 1/2 ق چ
10-زيره سبز 1/2 ق چ
تمام ادويه ها را در آسياب پودر كنيد. يك بار از صافي يا الك رد كنيد و سپس دوباره درشتها را آسياب كنيد. اين كا را آنقدر ادامه دهيد تا تمام ادويه نرم شود. اين ادويه آماده را در ظرفي كه در آن محكم ميشود و هوا نميكشد نگه داري كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۸ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
دوستان من از تمام اندازه ها به
جز زنجفيل خشك وفلفل سياه و دارچين به اندازه ۱۰۰۰ تومن از عطاري ميخرم.قيمت رو توي شهراي شما نميدونم.پس مينويسم صد گرم.دوستان دقت داشته باشن تمام مواد بايد اسياب نشده باشه و خودتون اسياب كنين تا عطر لازم رو داشته باشه.هركدومو جدا اسياب كنين و همه رو باهم خوب مخلوط كنين و تو يه پلاستيك بريزين و درشو محكم ببندين تا عطرش محفوظ بمونه.فقط به اندازه مصرف هفتگي تون تويه شيشه بريزين تموم كه شد باز شيشه رو پر كنين.با اين روش ادويه شما هميشه عطر خودشو حفظ ميكنه.
تخم گشنيز......................... ۱۰۰ گرم
گل محمدي(خشك)............. ۱۰۰ گرم
چوب دارچين....................... ۷۰ گرم
فلفل سياه اسياب نشده...۲۰۰ گرم
زيره سبز..........................۱۰۰ گرم
زيره سياه.........................۱۰۰ گرم
زنجبيل خشك..............يك تكه كوچك
هل............................۱۰۰ گرم
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۷ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
آب ..................... يك فنجان(فنجان كوچك)
شكر..................۲ قاشق چاي خوري
پودر قهوه ترك.....۲ قاشق مربا خوري
شما واسه درست كردن يه قهوه ترك اصيل به يه قهوه جوش مخصوص اينكار نياز دارين كه يكمي با مدل هاي ديگه فرق ميكنه و فرقشم اينه كه دهانه ش كوچتر از قسمت كف ظرفه.
البته با قهوه جوش يا شيرجوشاي معمولي هم ميشه.
خيلي خب تمام مواد رو مخلوط ميكنيم وتوي قهوه جوش ميريزيم و ميزاريم روي حرارت ملايم.بايد كنارش باشيم تا يوقت بيش از حد نسوزه.اگه حرارت رو خوب تنظيم كنين بعد از يه مدت اطراف قهوه حباب هايي ميبينين كه از رنگ خود قهوه روشنترن و بعد اون روي قهوه تقريبا دو رنگ ميشه.يه مايع غليظ نسكافه اي رنگ روي قهوه رو ميگيره كه بهش ميگن خامه قهوه.در اين لحظه قهوه جوش رو از روي حرارت بر ميدارين و يه تكوني ميدين و باز ميزارين روي حرارت.باز وقتي اطرافش حباب زد از رو حرارت برداشته و توي فنجون ميريزين.اگه خواستين بين چندتا فنجون تقسيم كنين بادتون نره كه خامه قهوه رو بايد قبل از ريختن قهوه بين تمام فنجونا تقسيم كنين.در ضمن قهوه نبايد زياد جوش بخوره.و به جاي آب از شير هم ميتونين استفاده كنين كه خوشمزه ترش ميكنه
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۶ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
براي هر يك نفر
شير........................................... يك ليوان بزرگ
موز.............................................يك عدد بزرگ
بستني كره اي يا وانيلي.................به اندازه ۳/۱ ليوان
خامه فرم گرفته................................يك قاشق مربا خوري
گردو ريز شده(پودر نباشد)............... دو قاشق غذا خوري
سس شكلات...................................مقداري
شكر................................................در صورت تمايل.بستني يه مقدار شيريني به معجون ميده اگه ديدن واستون كافي نيست شكر اضافه كنين.من خودم واسه هر يه ليوان يك قاشق غذا خوري شكر ميريزم.
يخ ................................................دو تكه كوچك
شير+بستني+موز+شكر+يخ+گردو رو توي ميكسر ميريزين و حسابي هم ميزنين
بعد يه ليوان خوشكل بلند رو به صورت كج ميگيرين و سس شكلات رو از بالا ميريزين رو ديوارش.يعني ديواره داخل ليوان بايد به صورت راه راه هاي نامنظم شكلاتي بشه.اگه سس نداشتين ديواره ليوانو با شير مرطوب كنين و روش پودر كاكايو بپاشين.بعد معجونو بريزين تو ليوان.و روي ليوان رو با خامه فرم گرفته تزيين كنين.يه ني خوشكل هم بزارين تو ليوان.نوش جان
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۶ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
تن ماهي.................. يك قوطي.بنظر من مارك ساحل از همه بهتره.
سيب زميني بزرگ ......دو عدد
هويج.......................يك عدد
ذرت........................يك قوطي
نخود فرنگي..............يك قوطي
آويشن....................بستگي به خودتون داره ولي واسه عطرش عاليه
اگه دوست داشتين جعفري تازه...دو قاشق
نمك و فلفل سياه...به ميزان لازم
۱-سيب زميني رو نگيني خرد ميكنيم و با اب خيلي كم يعني تقريبا حالت بخارپز ميپزيم اما له نشه.توي ابكش ميريزيم تا سردبشه.
۲-تن ماهي رو توي يه كاسه ميريزيم+هويجو رنده ميكنيم و اضاف ميكنيم+ذرت ونخود فرنگي بدونه اب هم.+ادويه ها.همه با هم مخلوط
۳-در اخر سيب زميني رو اضافه ميكنين با احتياط هم ميزنين تا له نشه.ژس بهتره قبل از سيب سس رو اضافه كنين.
اين سالاد تقريبا دريايي هستش.من يه بار به جاي ماهي گوشت خرچنگ و صدف رو جايگزين كردم خيلي عالي بود
واسه سس هم ميتونين مايونز+هزار جزيره رو تركيب كنين.بهتره يكي دوساعتي تو يخچال بمونه.من كه .واسه هركي درست ميكنم خيلي خوشش مياد.اميدورام شما هم خوشتون بياد
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۵ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)
مواد لازم:
پودر نسكافه: يك قاشق غذاخوري،
شير: يك ليوان،
بستني وانيلي: يك ليوان،
شكر: 2۰ گرم
پودر شكلات و خامه: به ميزان دلخواه.
خامه فرم گرفته
چيژس شكلات:دلخواه
طرز تهيه:شير را گرم كنيد و شكر و نسكافه را به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. مواد يكدست شده را داخل يخچال بگذاريد. بعد از 2 ساعت اين مخلوط را بيرون آوريد. نيمي از ليوان يا ظرف پايهداري را از مخلوط شير و نسكافه پر كنيد. سپس به اندازه 3 قاشق غذاخوري بستني وانيلي درون اين مايه ريخته و روي آن را با خامه و پودر شكلات چيپس شكلات تزئين كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ساعت:
۰۷:۰۴:۴۳ توسط:123 موضوع:
نظرات (0)