پختن هر كيك و شيريني به سادگي پختن غذاهاييه كه روزمره ميپزيم و اونقدر تكرارشون كرديم كه با چشم بسته هم ميتونيم انجامش بديم،
فقط اگه اول راهيم بايد خيلي دقت و حوصله به خرج بديم تا دقيقا طبق دستور پيش بريم و نتيجه دلخواه رو بتونيم بگيريم
نكات مهم در تهيه كيك و شيريني:
1-در اندازه گيريها نهايت دقت رو به خرج بديد
2- گول وسوسه شيطون رو نخوريد و تا پايان زمان پخت(يا حداقل گذشتن سه چهارم زمان پخت)هرگز در فر رو باز نكنيد،چرا كه پف كيك و شيريني ميخوابه و ديگه نميشه درستش كرد و هر چه تلاش كنيد بيش از يه كيك پنچر چيزي نخواهيد داشت
3-از اونجايي كه دماي فرهاي مختلف با هم متفاوتند،هميشه 10 دقيقه كمتر و يا بيشتر از زمان پخت تو اون دستور رو مد نظر داشته باشيد
مثلا:اگه تو دستور زمان پخت رو نوشته 30 دقيقه،شما از دقيقه 20 حواستون به فر باشه،ممكنه زودتر پخته شده باشه و بلاعكس
4-تا زماني كه كيك كاملا سرد نشده،اونو از قالب در نياريد،چرا كه ممكنه به قالب بچسبه
5- تا زماني كه كيك كاملا سرد نشده ،اونو برش نزنيد،چون در اين صورت برش هاي منظمي نخواهيد داشت و كيك خورد ميشه
6-تمام ظروفي كه مواد كيك رو توش آماده ميكنيد و هم ميزنيد و همچنين هم زن،بايد كاملا تميز و خشك باشند
7-هميشه فر رو از 15 دقيقه قبل گرم كنيد
8-اگه تصميم به كم يا زياد كردن اندازه هاي يه دستور داشتيد، نسبتها رو دقيق رعايت كنيد
مثلا اگه مقدار مواد براي 6 نفر است و تصميم داريد براي دو نفر بپزيد، اندازه تمام مواد رو بايد به يك سوم برسونيد
9-يك ساعت قبل از شروع كار،تمام مواد رو از يخچال بيرون بزاريد،تا به دماي محيط برسند
10- آرد رو حداقل سه بار الك كنيد(در پف كردن كيك خيلي مواثر است)
11-سعي كنيد هميشه از مواد اوليه تازه استفاده كنيد، زيرا در كيفيت محصول تاثير بسيار زيادي داره
12- هميشه تمام كيكها و شيرينيها در طبقه وسط فر قرار ميگيرند،مگر اينكه در دستور چيز ديگري قيد شده باشد
13- در همزدن مايع كيك هميشه از درجه متوسط هم زن استفاده كنيد،مگر اينكه درجه ديگري قيد شده باشد
***********
******
دلايلي كه باعث خراب شدن كيك ميشوند
1-درشت بودن شكر باعث زبر شدن كيك ميشود
2-خوابيدن پف كيك به يكي از اين علتها بستگي دارد:كوچك بودن قالب،باز كردن در فر قبل از اتمام زمان پخت،زياد بودن بكين پودر و يا داغ بودن بيش از حد دماي فر
3-اگر شكر و كره رو كم هم بزنيم باعث زبر شدن كيك ميشود(به حدي هم بزنيد كه مثل كرم صاف و يكدست شود
4-زياد هم زدن مايع كيك و همچنين دماي پايين فر باعث سفت شدن كيك ميشود
5-پختن كمتر از مدت زمان كيك ،باعث چسبندگي و خميري شدن كيك ميشود
6- داغ بودن بيش از حد فر باعث ترك خوردن سطح كيك و گنبدي شكل شدن كيك ميشود
*****
دلايل پهن شدن بيسكوييت يا شيريني در سيني فر هنگام پخت
1-اندازه گيري مواد صحيح نبوده
2-مواد اوليه بيش از حد هم زده شده
3-درجه حرارت فر پايين تر از حد نياز بوده
4-مقدار روغن و يا كره بيش از دستور بوده
5- شيريني يا بيسكوييت داخل سيني داغ چيده شده
***
دلايل خشك و يا سفت شدن شيريني و بيسكوييت
1-اندازه گيري صحيح نبوده،مثلا شكر زياد شيريني را سفت ميكند
2-شيريني بيشتر از حد نياز و با دماي بالا پخته شده
3-خمير زياد ورز خورده و روغن پس داده و در نتيجه بعد از پخت سفت شده
4-هنگام باز كردن خمير و قالب زدن بيش از حد آرد پاشي كرديد و آرد اضافه به خورد خمير رفته و در نتيجه شيريني سفت شده
***
موفق باشيد
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: